AFSCHEID NEMEN, HOE DOE JE DAT (Piety)

Lezers van Piety’s nieuwsbrief hebben een streepje voor. Want: af en toe plaats ik hierin een column met foto’s. Dat is helaas op mijn eigen website onder COLUMNS (nog) niet mogelijk.

In mijn verlate LENTE-nieuwsbrief (begin juni 2022) heb ik aandacht besteed aan mijn neef Erwin met daarbij foto’s van zijn kunstwerken.  In mijn voorwoord staat het volgende: 

WAT KAN ER SOMS VEEL GEBEUREN IN KORTE TIJD….

Terwijl ik samen met mijn zus Baukje op 20 februari  optrad in zorglocatie De Lijwiekstee, ging haar jongste zoon Erwin (mijn neef) de ziekenhuismolen in. Hij had al een tijdje ondraaglijke pijnen en dacht aan gekneusde ribben. Twee dagen later – na de foto’s -  kreeg hij het verpletterende bericht dat hij uitgezaaide kanker had in de botten.

Op 15 maart, terwijl ik optrad in een ZINNzorg-locatie, appte Erwin dat hij uitbehandeld was en vrijdags naar een hospice zou. Maar “de dood zit al op mijn schouder” zei hij zaterdags, en die zondagmorgen sliep hij in. Amper te bevatten, de rollercoaster van emoties waarin zijn geliefde Carola, zijn ouders en onze familie in korte tijd belandden.


En ja, dan moet je AFSCHEID nemen. Voor altijd. Voorgoed. Maar hoe doe je dat?
Mijn zus hield daar tijdens Erwins herdenking een toespraak over (pag. 3).

Nog voor Erwins ziekte, had ik beloofd in een volgende nieuwsbrief aandacht aan zijn KUNST en die van Carola te besteden. Dat had ik in april willen doen, maar lange tijd lukte het niet. Nu doe ik alsnog een poging ( pag. 1 en 2).

 Naast verdriet was er ook veel veel om blij en dankbaar voor te zijn. Vooral  “de  kracht van samen” ervaren. Er waren vreugdevolle gebeurtenissen. Als de “zes zingende zussen” zongen wij zelfbedachte liedjes op een neven- en nichtendag van de Veenema’s op 6 mei en een feestlied voor onze 75-jarige zwager Ton op 3 juni. Tot slot nog een bijzondere felicitatie voor Bert Weggemans, een boekentip en levensmotto’s  (pag. 4).   
 
Hartegroet van Piety                                                                                                                                                                                            

 

Beste lezers van mijn website,

Wilt u mijn verlate  LENTE-nieuwsbrief met foto’s ook ontvangen?

En/of voortaan medelezer worden in mijn schrijftrein?  Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info staat ook op de home-pagina van mijn site.

 Reacties van lezers op mijn verlate LENTE-nieuwsbrief nr. 58 

Wat een prachtige nieuwsbrief heb je gemaakt. Mijn complimenten.

Minnie, 11 juni 2023

Mooie kunst van Erwin, en een emotionele toespraak van zijn moeder. Diep respect hoe zij dat NIET NORMAAL verwoordt. Eerst haar oudste zoon overleden, dan meneer Alzheimer die haar man steeds meer van haar afpakt, en dan ook nog haar jongste zoon overleden.   Eva, 12 juni 2023

Wat moet jouw zus toch veel meemaken. Ze krijgt wel heel veel op haar bord. Heftig ook dat haar man Alzheimer heeft.  

Riet, 13 juni 2023

Wat een mooie nieuwsbrief.  Het haalt herinneringen op aan Erwin en het afscheid op 24 maart. Wat goed om er op deze manier aandacht aan te geven.  Dat moeten we op allerlei manieren blijven doen om herinneringen levend te houden.
Aardig dat je mijn schilderij van Carola erbij hebt gezet.  Binnenkort gaan Carola en ik het inlijsten,  dan is het eindelijk echt af.  Eigenlijk zou Erwin dat gaan doen voor haar verjaardag.  Dat is er helaas niet meer van gekomen.

 Jannes Koetsier, 11 juni 2023.

Dag Piety, met belangstelling heb ik je website bekeken. Mooie gedichten en verhalen.
Aandacht voor mijn werk juich ik altijd toe!  Met mijn atelier zit ik ook in het Westerkwartier, Grijpskerk. In de ruimte die Erwin ook een tijdje als atelier heeft gehuurd.  Aan de Kievitsweg 30A. Op afspraak is mijn atelier open voor publiek en geïnteresseerden. Jannes Koetsier, 14 juni 2023
www.janneskunst.nl Mobiel 06 – 51 12 11 02